Långrådna Kultur & Gästgiveri

Välkommen!  

2018

Långrådna Community Choir 

/langradna-april-maj.jpg

Välkommen som du är, det enda som krävs är engagemang och glöd för sång och musik. Repertoaren är
framför allt folk och världsmusik men stort fok
us ligger också på röstövningar, körklang och modet till improvisation. Innehåll även öppet för önskemål! Att sjunga i kör ger energi och glädje, man får vara som man är och social på sina egna premisser. Instudering sker via gehöret, inga noter och papper.
Pris: 1150:-/ termin. Tolv repetitioner + konsert
Ledare: Kajsa Norrby Körledare inom Natural Voice nätverk i Storbritannien. Stora delar av pedagogiken och inspirationen kommer från mitt arbete med körer i Wales. 
Tid: Torsdagar kl 19-21.

 

2017

Körsång Torsdagar!! Januari-Maj  /korkonsert-affisch.jpg
Välkommen som du är, det enda som krävs är engagemang och glöd för sång och musik. Repertoaren är framför allt folk och världsmusik men stort fokus ligger också på röstövningar, körklang och modet till improvisation. Innehåll även öppet för önskemål! Att sjunga i kör ger energi och glädje, man får vara som man är och social på sina egna premisser. Instudering sker via gehöret, inga noter och papper.
Pris: 1150:-/ termin. Tolv repetitioner + konsert
Ledare: Kajsa Norrby Körledare inom Natural Voice nätverk i Storbritannien. Stora delar av pedagogiken och inspirationen kommer från mitt arbete med körer i Wales.
Tid: Torsdagar kl 19-21.

11 feb
Tango och Argentinsk Afton 
En eldig afton med argentinskt tema.
Vi kommer att prova på argentinsk tango. Vi kommer att äta mat inspirerad av det argentinska och sydamerikanska köket. Vi kommer att snöa in i den argentinska kulturen på olika sätt. Och försöka lära oss lite mer tillsammans.
Anmäl er i par! Begränsat antal platser! Endast föranmälan!
Pris: 300/person
Tangolärare: Katarina Henrysson och Magnus Nodelijk
Tid: 11 Februari kl 17 startar vi med en timmas danskurs, sen fortsätter vi kvällen så länge vi vill.

12 Feb
Blombindning inför alla Hjärtans dag 
Workshop i blombindning under ledning av Roy Thellman. Lär dig mer om blomsterdekorationer och passa på att göra två riktigt vackra blomsterkreationer att uppvakta någon du älskar med på alla hjärtans dag. Smörgåsar och te/kaffe serveras i pausen.
Pris: 400 kr
Ledare: Roy´s handelsträdgård, Roy Thellman, Skillered kvarn
Tid: 12 februari kl 13-16

4 Mars
Workshop i QiSång – Ett möte mellan Sång och Qigong /qisang-logga-bild.jpg
Med en blandning av Qi Gong, röst- och sångövningar, dans och rytm får du en fantastiskt läkande och energigivande dag tillsammans med oss! Ingen erfarenhet av vare sig Qigong eller Sång behövs men kursen passar utmärkt även för dig som har väldigt mycket erfarenhet och utbildning inom något av dessa områden och vill växa vidare. Meditativ vila och upplevelse av Tibetanska Klangskålar, Sång och Schamantrumma utlovas också.
Ledare: Qigonglärare Anne-Christine Skoglund och Sånglärare Kajsa Norrby
Pris: ”Early Bird”- rabatt, fram till 1 Feb betalar du endast 800:- efter det datumet gäller Ordinarie pris 950:- med sista anmälan 25 Feb. Tid: 4 Mars kl 10.30-15.30

20 Mars
Womendancing – I soluppgången kl 05.55 Vårdagjämning 
Detta är ett systerevenemang till en stor happening i Wales. Där träffas kvinnor på stranden och dansar upp solen. Vi kommer göra samma sak här, inte på stranden men ute i naturen! Detta är ingen performance, ingen kommer att titta på oss. Det är heller ingen manifestation, vi dansar bara för vår egen skull, för att det är så underbart kul, precis som vi är och som vi vill, och för att känna samhörighet med naturen som börjar sjuda av liv igen!
Det är ett tyst disco, alla har sina egna hörlurar och telefon/eller liknande att lyssna genom. Anmäl er för mer information och ramar för evenemanget! Vi kommer alla lyssna på samma musik och trycka på play samtidigt! Kl 5.55 denna måndag morgon!
Plats: Ej spikad! Hör av er för att få information!
Pris: Gratis!
Tid: 20 Mars 05.55-06.35, därefter gemensam knytisfrukost för dem som vill i gästgiveriet.

/dag-hog.jpeg Mars
Irländsk Konsert – musik med Dag Westling från Quilty
Låt oss presentera ännu ett fantastiskt musikaliskt besök! Denna gång blir det Irländsk musik på Långrådna Kultur & Gästgiveri. Jag går vidare på spåren att arrangera evenemang med människor som påverkat, berört och spelat stor roll för mig i livet. Nu kommer musikern och sångaren från Quilty, Dag Westling, hit! Det var genom mötet med honom och bandet Quilty som jag som 14-åring upptäckte folkmusiken! Det mötet ledde till var jag är o vad jag gör idag.
Detta är vacker och livfull musik med en mycket fin och närvarande soloartist!
Biljettris: 150 kr Ring och boka! 0739-881399
Fika: 50 kr smörgåsar och te/kaffe
Tid: 26 Mars, kl 15 börjar konserten, evenemanget pågår till ca 18, då finns det tid för både musik, fika och umgänge.
Medtag instrument om du har - Ifall jam uppstår!

22 april
Afrikansk Sång & Dans Workshop
Kajsa Norrby & trum- & dansgruppen Primal Ground leder tillsammans denna energifyllda workshop.
Kom och sjung och dansa tillsammans med afrikanska trummor. MISSA INTE DETTA!! Kom och ha grymt kul!
Inga erfarenheter krävs, du lägger det själv på den nivå du vill. Vi lär ut enkla sånger i stämmor och vi sjunger och dansar sedan till dem och kompas av trummorna!
Ta med inneskor och bra kläder att röra dig i, samt vattenflaska och frukt eller liknande.
ANMÄL DIG SNARAST!!!!! via telefon eller mail!
Pris: 400:-
Tid: 22 april kl 10.30-13.30
Ledare: Kajsa Norrby Sång & Körledare, Primal Ground Danslärare & Trumgrupp.

23 april
Mjölk & Mathantverk Workshop 23 april kl 10-15/mjolkworkshop.jpg
Lär dig göra Halloumi, feta, färskost, smör, cream fraich, mozzarella... Vi producerar så mycket gott vi hinner under ledning av Annie Svensson. Du får självklart ta med dig hem av produkterna efteråt! Du får även med dig instruktioner om du själv vill tillverka dessa godsaker.
Allt material och ingredienser får du här. Ta dock med dig glasburkar om du vill frakta hem varor.
Pris 750:-
Tid kl 10-15 (kan dock dra ut lite på tiden eftersom vi jobbar med levande självständigt material så håll det lite öppet)
Ledare: Annie Svensson, kreatör och bonde.
Anmäl dig och betala in senast 17 april till Kajsa Norrby!

5 maj kl 19
Konsert med Det Tredje Rummet
Folkmusik med toner från världen och texter på svenska. Ida Rissanen är en av våra absolut bästa svenska fiolspelare, både tagel och hår yr runt henne när hon sätter igång. Så nära hårdrock den akustiska folkmusiken kan komma. Det handlar inte om ljudnivå och snabbhet, utan om intensiteten i känsla och närvaro. Här spelar hon i en trio tillsammans med Mathias Viklund och Sara Scharin. Trion har sin bas i Hälsingland. https://www.facebook.com/dettredjerummet/ Fiol, Gitarr & Sång! Taket lyfter!
Konserten pågår ca en timma och sedan bjuds det kvällste o/det-tredje-rummet-1bild.jpgch efterhäng med fortsatt spel av trion och alla som vill hänga på. Medtag instrument!
Pris 150:- ENDAST FÖRKÖP! Ring & Boka!

19 maj kl 20
Långrådna Community Choir – Berättande Konsert på Lofta Caffè

Det blir final på körterminen och kören bjuder på en berättande konsert! Med inslag av långdans, tango av ”Tango Gamleby & Tango Norrköping, och sagoberättande av Stine Hee. A cappell musik från hela världen! Kom och lyssna och peppa oss och mys på Lofta Caffè i sommarkvällen. Passa även på att se Mika Liffners utställning vilken har final den helgen.
Gratis och Hatt!
Köp fika i caféet.

21 maj kl 10-15
Mjölk & Mathantverk Workshop

Vi upprepar vår populära workshop eftersom många stod på kö! Ett fåtal platser kvar så ring och boka direkt!
Lär dig göra Halloumi, feta, färskost, smör, créme fraiche, mozzarella... Vi producerar så mycket gott vi hinner under ledning av Annie Svensson. Du får självklart ta med dig hem av produkterna efteråt om du vill! Du får även med dig instruktioner, om du själv vill tillverka dessa godsaker.
Allt material och ingredienser finns här. Ta dock med dig glasburkar om du vill frakta hem varor.
Pris 750:-
Tid kl 10-15 (kan dock dra ut lite på tiden eftersom vi jobbar med levande självständigt material så håll det lite öppet)
Ledare: Annie Svensson, kreatör och bonde.
Anmäl dig och betala in senast 15 maj till Kajsa Norrby!

21 juni
VISKURS I DEN LJUSASTE NATT – VI FIRAR SOMMARSOLSTÅNDET/valborgseld.jpg
Kom och sjung och njut av årets längsta kväll tillsammans med oss. I vår nordiska låtskatt finns allt av livsöden, eufori, filosofi och livsglädje. Lär dig mer om vår historia genom historier från folket.
Vi lär ut visor, koraler och balader. Workshopen kommer att innehålla allt från sånguppvärmning, visstuga och balladdans. Samt gott och matigt kvällsfika och trevligt umgänge!
Ledare: Kajsa Norrby och Linnea Redblad är båda verksamma artister och folksångerskor, utbildare inom folkmusik & teater på olika skolor i Dalarna, Östergötland, Uppland och Sörmland.
Pris: 350:- Kvällsfmål ingår!
Tid: Vi startar 19 och håller på så länge vi orkar och vill, som kortast till 21. (Kanske ända till solens uppgång.)
Anmälan: Boka plats och betala in senast 19 juni! (Har du swish går det bra att droppa in)

25 juni
KULNING & LOCKSÅNG VID STORSJÖN - WORKSHOP/skog-solljus.jpg
Lär dig kula. Hitta dina lockrop & skapa dina egna lockmelodier. Kursen innehåller sångteknik, röst & andning samt kreativt skapande utifrån ditt eget ljud. Vi håller till i skogen vid en sjö, utmärkt för eko & atmosfär.
Pris: 650:-/person Lärare: Kajsa Norrby, utbildad i sång, folkmusik & pedagogik. Anmälan: Boka plats senast 19 juni, (minst 6 deltagare krävs för att kursen ska bli av.) Tid: 25/6 kl 11-15 Medtag matsäck, eldplats o vindskydd finns. Vägbeskrivning ges vid anmälan.

27 juni
FÖRELÄSNING 1: Vad är det som INNERST INNE GÖR OSS LYCKLIGA?
Senaste forskning på området. Föreläsning & samtal av & med Elisabeth Arborelius, präst, psykolog & psykoterapeut som bor & arbetar i Stockholm bl.a med hemlösa & särskilt utsatta personer. På somrarna håller hon till i Bankeböte.
Pris: 150:- Vi bjuder på fika. Tid: kl 19-21 (sluttid kan variera, beror på samtal efteråt)

11 juli
FÖRELÄSNING 2: SJÄLVMEDKÄNSLA – lära sig hantera svåra känslor i sitt liv
Elisabeth kommer tillbaka och föreläser om självmedkänsla, ett förhållningssätt till sig själv som minskar depression och stress och ökar livskvalitén.
Pris: 150:- Vi bjuder på fika. Tid: kl 19-21 (sluttid kan variera, beror på samtal efteråt)

11 juli /primal-ground.jpg
AFRIKANSK SÅNG & DANS - WORKSHOP 
Trum- & Dansgruppen Primal Ground samt Sång- & Körcoach Kajsa Norrby leder denna workshop full av energi dans och sångglädje. Inga erfarenheter krävs, du lägger det själv på den nivå du vill. Vi lär ut enkla sånger i stämmor och vi sjunger och dansar sedan till dem och kompas av trummorna! Ta med sköna skor och bra kläder att röra dig i, samt vattenflaska och frukt eller liknande.
Pris: 450:- Tid 10-13.30 Anmälan senast 4 juli, (minimum 8 deltagare).

8 juli
QISÅNG PÅ ÖLAND – WORKSHOP
För er som råkar befinna er på Öland i Juli. Med en blandning av Qi Gong, röst- och sångövningar, dans och rytm får du en fantastiskt läkande och energigivande dag tillsammans med oss! Ingen erfarenhet av vare sig Qigong eller Sång behövs men kursen passar utmärkt även för dig som har väldigt mycket erfarenhet och utbildning inom något av dessa områden och vill växa vidare. Meditativ vila och upplevelse av Tibetanska Klangskålar, Sång och Schamantrumma utlovas också.
Ledare: Qigonglärare Anne-Christine Skoglund och Sånglärare Kajsa Norrby
Pris: 950:- Anmälan: senast 30 juni till Cecilia Rydh: 0708-325212, cecilia.rydh@gmail.com
Tid: kl 10.00-15.00 OBS-Plats: Lofta Öland

12 juli, 19 juli, 26 juli, 2 aug, 3 aug /quilty-kor.jpg
SJUNG I IRLÄNDSK SOMMARKÖR
Delta i sommarens grymmaste körprojekt! Irändsk Folkmusik o konsert med QUILTY!
Vi övar in några låtar för att sedan framföra dem tillsammans med bandet Quilty den 3/8 här på Långrådna Kultur & Gästgiveri.
Det krävs eget arbete utöver repetitionerna, att kunna läsa noter är ett plus men inget måste, materialet kommer också finnas till hands att lyssna in! Vi har 4 repetitioner tillsammans och ska sätta 3-4 låtar, den 3 aug har vi under dagen repetition med Quilty och sedan konsert på kvällen då vi deltar! Det var ett sådant körprojekt som gjorde att jag började med musik när jag var 14 år och jag tipsar verkligen om att ge sig den upplevelsen som det är att få sjunga med detta underbara band!
Pris: 1175:- då ingår 4 repetitioner + noter + kortworkshop med Quilty + Biljett till konserten
Tid: onsdagar 19-21 med möjlig förlängning, repetitionsworkshopen med Quilty ej spikad tid, konserten börjar kl 19.
Körledare: Kajsa Norrby
Anmälan: senast 5 juli! Faktura på avgiften skickas. Krävs minst 12 deltagare för att projektet ska bli av. Blandad kör.

20-21 juli
LÅTSKRIVARKURS & FÖREDRAG MED NANNA WALDERHAUG
Kursens innehåll: Två centrala delar finns i kursen.
Kreativ boost för att komma igång med skrivande, få ut det som sitter fast och ”få ner det på papper”.
– Väva ihop musik och text på bästa sätt. Du är skaparen av din musik och det finns inga rätt eller fel i det du skapar.
Ditt konstnärliga uttryck är din dyrbaraste ägodel som artist, men ibland sitter man fast, ibland behöver man öron utifrån, en skjuts vidare när kreativiteten eller självförtroendet sviktar och den inneboende kritikern får dig att komma av dig. Kursen vänder sig till en bred skara, Nanna har erfarenhet av att jobba både med nybörjare och erfarna låtskrivare, så vi välkomnar både garderobsskrivare och verksamma artister. Nanna är en sjungande gitarrist och låtskrivare som med kunskap och entusiasm lär ut hantverket att baka ihop text och melodi till en god enhet. Undervisar i låtskrivning och gitarr på Visskolan i Västervik. Utbildad i arrangering och komposition vid musikhögskolan i Piteå.
Pris: 1650:- vi bjuder på lunch och fika båda dagarna samt möjlighet till övernattning! Start 20 juli kl 9, kursen avslutas med konsert den 21 juli kl 19.
Anmälan: Senast 10 juli! Minimum antal deltagare 6, max 15. faktura betalas in i förskott.
För mer info ring Kajsa Norrby 0739-881399! eller besök vår facebooksida och läs på våra evenemang!

21 juli
KONSERT MED NANNA WALDERHAUG
"Texterna är fyndiga och självaste Cornelis Vreeswijk hade nog blivit avundsjuk. (…) Alla fantaster av svensk musik med fokus på text har mycket att hämta här". Recension i LIRA om skivan Falleralla utom jag.
Denna kväll är det också öppen scen för alla som vill!
Biljetter: FÖRKÖP 150:- Ring och BOKA, Tid: start kl 19. Fika Finns i Pausen!

27 juli
QISÅNG – WORKSHOP I LÅNGRÅDNA
Med en blandning av Qi Gong, röst- och sångövningar, dans och rytm får du en fantastiskt läkande och energigivande dag tillsammans med oss! Ingen erfarenhet av vare sig Qigong eller Sång behövs men kursen passar utmärkt även för dig som har väldigt mycket erfarenhet och utbildning inom något av dessa områden och vill växa vidare. Meditativ vila och upplevelse av Tibetanska Klangskålar, Sång och Schamantrumma utlovas också.
Ledare: Qigonglärare Anne-Christine Skoglund och Sånglärare Kajsa Norrby
Pris: 950:- Anmälan: Senast 20/7, minimum 7 deltagare för att kursen ska bli av. Tid: kl 10.30-15

3 aug
QUILTY +HAZELIUS HEDIN – KONSERT – LADUFESTIVAL/kopia-av-hazelius-hedin.jpg
Fantastiskt! Missa inte sommarens största konsert! TVÅ av Sveriges bästa folkmusikgrupper håller konserter samma kväll i vår lada! Irländsk Folkmusik med Quilty, Svensk Folkmusik med Hazelius Hedin.
Denna konsert hålls i vår gamla lada, ett stort trätält som nu ska få leva upp under nya former för att framöver utvecklas och restaureras mer och mer., vi är fortfarande i startgroparna och allt är inte helt som det ska ännu, men vi hoppas ni har överseende med det. Parkerar gör ni där det finns plats, runt ladan och längs med vägen. Någon form av förtäring kommer finnas på plats i pausen.Vi har toaletter i bostadshuset 100 meter bort som ni självklart får låna i nödfall. (...kön kan dock bli lång)
BILJETTER: FÖRKÖP 250 :- Reducerat 150 :- I dörren: 350 :- Boka via Långrådna Kultur & Gästgiveri! Tid: 19-22. 

6 aug kl 10-15
MJÖLK & MATHANTVERK – WORKSHOP
Ytterligare ett tillfälle för detta mathantverk. Ett fåtal platser kvar så ring och boka direkt! Vi har inga fler datum inbokade för denna workshop än så länge.
Lär dig göra Halloumi, feta, färskost, smör, créme fraiche, mozzarella... Vi producerar så mycket gott vi hinner under ledning av Annie Svensson. Du får självklart ta med dig hem av produkterna efteråt om du vill! Du får även med dig instruktioner, om du själv vill tillverka dessa godsaker. Allt material och ingredienser finns här. Ta dock med dig glasburkar om du vill frakta hem varor. Ta även med en tvättad kökshandduk eller liknande att ha som silduk.
Pris 750:-Tid kl 10-15 (kan dock dra ut lite på tiden eftersom vi jobbar med levande självständigt material så håll det lite öppet) Ledare: Annie Svensson, kreatör och bonde. Anmälan boka plats o betala in senast 31 juli.

10-13 aug
CWC – CREATIVE WOMEN CAMP/chagall.jpg
Fyra dagars kreativt skaparläger för kvinnor inom olika kulturområden. Där vi boostar och peppar varandra och delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter genom workshops. Är du aktiv inom skrivkonst, musik, måleri, dans, teater, hantverk, performance art, natur eller annat och vill dela med dig av dig själv och din kunskap och samtidigt få ta del av andras kunskap och därmed få ny energi och skaparlust? Detta camp är till för att vi som skapar ska få nya idéer och erfarenheter genom att dela med oss av våra egna. Besök vår facebooksida för mer info om hur detta är upplagt!
Pris: 1250:- Det är ett lågt pris på detta läger eftersom det viktigaste i detta ”kollo” är att vi gör det tillsammans och du bidrar med din kunskap! Kostnaden går till lokaler och ingredienser för matlagning som vi gör gemensamt. Boende ingår för de som vill (sovsal, camping, samt några sängar – först till kvarn) Vill du komma dagen innan så säg till.
Anmälan: senast 31 juli. Ring eller maila för mer info! Jag Strukturerar dagarna utefter vilka som deltar och vad de har att dela med sig av. Du meddelar vad du vill lära ut/dela när du anmäler dig!

v 33 14-20 aug
STIPENDIUM – RECIDENSE – PERFORMANCE, MUSIC & ART
Är du artist/kulturutövare och längtar efter att i lugn och ro få ägna dig åt ditt eget skapande på en fridfull naturnära plats så sök detta stipendium! Skicka ett presonligt brev till oss, förklara vad du vill använda just din vecka till, vem du är och vad du gör. Skicka med prover på ditt arbete. Du måste inte vara etablerad ännu! Vi bjuder på en veckas boende och, om så önskas, är du välkommen att äta med oss! Har du mycket speciell kosthållning så har du eget kök där du klarar dig själv, vi är allätare. Du har en egen våning, eget badrum och kök. Vill du ha mer information är du välkommen att maila oss eller kolla på evenemanget som finns på vår facebooksida!
ANSÖK SENAST 16 JUNI!!!

 

 

Privata Sånglektioner

Kajsa Norrby pedagog och sångerska erbjuder privata sånglektioner. Ring för mer info! 

 

LÅNGRÅDNA KULTUR & GÄSTGIVERI ÖPPET FÖR LOGI

/airbnb-logga.jpg

För första gången på 110 år välkomnar Gästgivaregården återigen till natthärbärge! Gästgiveriet togs ur bruk 1907, nu är det öppet igen, det går att boka både rum eller hel semestervåning. Välkomna med din bokning!

 

 

 

/facebooklogga.jpgARRANGÖR:

Långrådna Kultur & Gästgiveri

För mer info & Bokningar
Långrådna Gästgivaregåd 1
615 92 Valdemarsvik
kajsanorrby@hotmail.com
tel 0739-88 13 99
Varmt Välkomna hälsar Kajsa & Emil  
Följ oss på Facebook för senaste nytt!!

HITTA HIT

Länk till Vägbeskrivning

/skarmavbild-2017-06-02-kl-10-59-37.jpg