Kajsa Norrby

NY AKTUELL HEMSIDA HITTAR DU HÄR!! 

Nu jobbar Kajsa som egen företagare på Musikanarkisten, egen sång och musik.

Kajsa är sångerska och skriver, dramatiserar, regisserar, producerar och framför sin egen musikaliska scenkonst. En säregen poetisk konstform med egendomlig musik och berättelser i en egensinnig berättande form av performance.
Kajsa är även sångsolist och sjunger bl.a på begravningar, dop, högmässor och konserter med körer och orkestrar. Allt från klassiska verk till dalakoraler och kulning.
Hon ger även workshops i Röstarbete/Körsång, så kallad "Rösträtt"
Hjärtat har hon i folkmusiken och poesin.

Berättelsen om Kajsa

Mitt i Sverige ligger en liten by vid storsjöns strand, Hoverberg. Metropolen för skapande och kreativitet. I det gula huset med fyrtiotvå rum, även kattvindar och toaletter inräknade, växte Kajsa upp. Där fanns det utrymme att testa sina storslagna konstnärliga idéer. Sy, måla, skriva, dansa och sjunga. Många ensamma timmar i det stora huset födde fantasi och idéer, den ena briljantare än den andra. Hon uppfann pjäser, dockteatrar, sagor, målningar, danser, föreställningar, projekt, institutioner och sätt att styra världen på. Allt mycket hemligt för alla utom henne själv.
Som tioåring började hon ta sånglektioner och som tolvåring skulle hon för första gången sjunga solo, inleda en luciakonsert i Bergs kyrka. Knäna darrade så hon knappt kunde stå, hon missade alla slutkonsonanter, kallsvettades och tänkte ”aldrig mer”! Men hon var samtidigt övertygad om att hon bar på något mycket speciellt. Där i kyrkan satt det mängder av döingar och lyssnade, alla på hennes sida, några av dem var Farmor Gertrud och Farbror Hanse.
Kajsa samlar fortfarande på döda människor från hela världen, de fyller konsertsalar och replokaler till brädden. De lever genom henne, hon har en reinkanerad fanclub inne i sig själv. 

Kajsa flyttade hemifrån som 16-åring för att studera folkmusik i Rättvik. Efter tre år tog hon studenten och flyttade till Wales och jobbade som dräng. När hon kom tillbaka till Sverige studerade hon fysisk teater, sång och musik i fyra år, samt sommarkurser och workshops. Allt från folkmusik, jazz och klassisk musik. 

Genom åren blev det många projekt som inte bara utfördes i fantasin.

Bland annat:

  • Sceniska projekt under gymnasietiden med rollen som dramaturg, regissör och artist.
  • Medverkat som skådespelare i flera föreställningar under teaterstudierna inom konstformerna dans, musik, kör, commedia dellárt, karaktärsskådespeleri, och storry telling.
  • Jobbade som en av sju artister i Scenkonstkollektivet Pudelkärnan och turnerade med musikföreställningen En gång var det kul på olika musikfestivaler och scener i Sverige. I rollerna av sju udda karaktärer skrevs musik, text och dramatik och sedan bar det av i två risiga bilar och en husvagn, vilken även utgjorde fonden i föreställningen. Bland annat spelade de på Storsjöyran, Arvikafestivalen, på Gotland, i Falun och Malmö.
    Andra som ingick i kollektivet var bl.a Ambjörn och Mathias Göransson, musikskapare, filmare och två av frontfigurerna i Den svenska björnstammen och Tove Folkesson aktuell med boken Kalmars Jägarinnor.
  • Körprojekt i Rättvik, Stockholm, Vadstena och Wales där Kajsa jobbat som körledare och ibland samarbetat med systern Carin Norrby och vännen Kate Davis. Flera körprojekt utförda i samarbete med Natural Voice i Storbritannien.
  • Soloföreställning, egen produktion med romanssång och egna texter som hon satte upp under studierna på Lilla Akademiens Pre-college i Stockholm.
  • Diverse operaföreställningar på Vadstena folkhögskolas musiklinje, Apotekaren av Hyden, Ritten till havet av Vaughan-Williams och Brudköpet av Smetana.

Fortsättning följer på Produktioner och Projekt! 

 

Tidningsutklipp

Världen i Vadstena - Kulturernas fest

En festival för integration som jag producerade och genomförde tillsammans med Linn Marie Carlehed. 

Länstidningen.

 

Långrådna Kultur och Gästgiveri - September 2016

Läs artikeln på nätet här! 

Vadstena på Facebook - Juli 2016

en artikel om sidan jag startade för Vadstena, vilken blev stor 3500 medlemmar och bygger på demokrati o personligt ansvar. 

Kosmisk Konsert

Det största scenkonstnärliga jag skapa hittils!!! Var helt fantastiskt!  tyvärr bara en Notis i tidningen

Om Karnevalen 2016 i Vadstena - Febriari

läs i Corren på nätet!  eller Lokaltidningen Här eller Länstidningen Här 

Start av nu kulturtidningen FOLIO - Februari 2016

MVT
/artikel-folio.jpg

Reportage om Stumfilmsprojektet 2015

MVT

/stumfilmartikel.jpg

Reportage om Egen salong, November 2014

Reportaget på nätet

/reportage-norrby.jpg

 

Egen Salong, September 2014

Pressklipp från Egen Salong på nätet!

 

Farlig Midsommar, Juni 2014 

Pressklipp från Farlig Midsommar! 

/mumin1.jpg 

Soaré Diversé, April 2014

Pressklipp från Soaré Diversé!